Stap 1: snijd de bloemen schuin af
Wij horen vaak van klanten dat ze de bloemen netjes aanknippen met een snoeischaar. Dit is helaas niet de beste manier! Snij bloemen altijd met een scherp mesje schuin aan. Bloemen nemen het water namelijk op vanuit de stelen. Als u de bloemen met een snoeischaar aanknipt, knipt u de vaten als het ware dicht in plaats van dat u deze opent. Snij bloemen dus altijd goed schuin aan zodat het water goed opgenomen kan worden.
Stap 2: zorg dat geen blad in de vaas terecht komt
Hangen er bladeren onderaan de stelen? Haal deze dan weg. Het is namelijk niet de bedoeling dat er blad in het water komt te hangen. Hierdoor komen meer bacteriƫn in het water, wordt het water eerder vies en zullen de bloemen minder lang staan.
Stap 3: zorg voor een schone vaas
Zorg voor een schone vaas zodat uw verse boeket niet in de achtergebleven bacteriƫn van het vorige boeket komen te staan. Maak de vaas goed schoon en zorg ook dat er geen restjes schoonmaakmiddel achterblijven. Bloemen houden daar ook niet van.
Stap 4: vul de vaas met lauwwarm water
Vul uw vaas voor de helft met lauwwarm water. Ook kunt u het zakje voeding toevoegen zodat de bloemen een extra boost krijgen om mooi open te bloeien. Zet het aangesneden boeket vervolgens in het water, genieten maar!
Stap 5: ververs het water in de vaas regelmatig
Het is belangrijk om het water in de vaas om de dag helemaal te verversen. Door het verse water bloeien de bloemen mooi door. Haal tijdens het verversen van het water meteen wat verwelkte blaadjes weg en snij de stelen eventueel nogmaals opnieuw aan.
Ververs het water in de vaas regelmatig